Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
article preview

Egyiptom rejtett gyöngyszemei

előadás

2020.04.07. - 18:00 óra

Egyiptom rejtett gyöngyszemei...

 

 

43098804_10156678874607156_8301714669798686720_n.jpg2020. április 7-én kedden 18 órakor

előadás tartok Egyiptom látnivalóiról, különös tekintettel a kevésbé ismert látnivalóira a Hegyvidéki Kulturális Szalonban, Budapesten a XII. kerületben a Törpe u. 2. szám alatt.

Jegyárak: 500 Ft regisztrációs díj
A programon való részvétel mindenkinek regisztrációhoz kötött. Hegyvidéki lakosoknak ingyenes.

 

És hogy miről szól az előadás?

Egyiptomról... természetesen.

Imádom Egyiptomot, ez tagadhatatlan tény. Igazi Egyiptom-mániásnak mondhatom magam, ennek minden pozitív értelmében.  

 

EGYIPTOM: Az ország, a korszak, amit e szó jelképez, mindig is egyet jelentett az ősi tudással, titokkal, misztikummal, a különleges, képzeletet megragadó épületekkel, a ködbe burkolódzó történelemmel, az időtlenség örökségével.

Sok ezer éve nyűgözi le Egyiptom az odautazókat.. nem volt ez másként az ókorban, a múlt század elején..vagy a mai napon. A gízai piramisok, a Tutankhamon sírjában talált kincsek és a karnaki templomváros a mai napig mágikus erővel bírnak nem csak a történészek, hanem a legtöbb ember számára.

Fontos, hogy ne csak egy napsütéses tengerparti üdülőhelyként tekintsünk erre az országra, hanem, mint az emberi kultúra bölcsőjére.
Épp ezért tartom fontosnak, hogy ne csak a közismert, hanem a kevésbé, vagy egyáltalán nem ismert történelmi helyekre, templomokra, sírokra, természeti látnivalókra is felhívjam az érdeklődők figyelmét. Pont azért, hogy rámutassak arra, Egyiptom milyen sok látnivalóval rendelkezik. Bőven van mit nézni, felfedezni, még azoknak is, akik sokadjára járnak Egyiptomban. Mert ők sem láttak mindent....

 

Egyiptom kormánya tiszteletre méltó módon kezeli az ország történelmi örökségét. Lenyűhöző az, ahogy hatalmas mennyiségű időt, energiát, szaktudást, pénz áldoznak arra, hogy megkeressék, feltárják, restaurálják és bemutassák az országban fellelhető történelmi emlékeket.

Nem tudnék felsorolni még egy olyan országot, ahol ilyen tetemes mennyiségű pénzt fektetnek évek óta a műemlékek megóvására.

 

Már régen túlhaladtuk azt, hogy csak a piramisok miatt utazzunk az észak-afrikai országba. Ezért szeretném az érdeklődők, az odautazók figyelmét felhívni a frissen nyíló, avagy kevésbé ismert látnivalókra. 

Felejtsük már el azt, hogy egynapos fakultatív kirándulással megismerhetjük ezt a hihetetlenül varázslatos országot.

Itt az ideje változtatni a hozzáállásunkon és tematikus városnéző utazásokon, körutazásokon akarjuk megismerni, felfedezni Egyiptomot.... mert csak úgy lehet.

 

Egypt Forever - Kósa Ildikó

 

Nyelvek

MagyarEnglish

Profilkép

Facebook

látogatófigyelő


Levelezőlista


Archívum

Naptár
November / 2022

Elérhetőség

Statisztika

Online: 10
Összes: 718655
Hónap: 20472
Nap: 681