Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
article preview

Előadás Luxor látnivalóiról

Előadás Luxor látnivalóiról

FSZEK Török utcai Könyvtár

1023 Budapest, Török utca 7-9.

 

Előadás-sorozat Egyiptomról...

 

3. előadás:

2022. március 28. -  17:30 óra

LUXOR ismert és kevésbé ismert látnivalói

 

Egyiptom… maga a történelem, a titokzatosság, a misztikum.

Sok ezer éve nyűgözi le Egyiptom az odautazókat… nem volt ez másként az ókorban, a múlt század elején… vagy a mai napon. A gízai piramisok, a Tutankhamon sírjában talált kincsek és a karnaki templomváros a mai napig mágikus erővel bírnak nem csak a történészek, hanem a legtöbb ember számára is.

Példaértékű az, amit ez az ország az elmúlt évtizedben tett és tesz folyamatosan a műemlékei feltárására, bemutatására.  Olyan sok látnivaló van Egyiptomban… melyek sora folyamatosan bővül.

Van bőven miről beszélgetni, ha Egyiptom szóba kerül. Hiszen egyedi hitvilága, érdekes mitológiája, többezer éves történelme, lenyűgöző történelmi helyszínei, szokatlan természeti látnivalói mind-mind okot adnak egy jó beszélgetésre.

Előadás-sorozatunkban először LUXOR ismert és kevésbé ismert látnivalóira szeretném felhívni Egyiptom iránt érdeklődők figyelmét. Hiszen az ókori Théba egyedülálló, és történelmi, kulturális, turisztikai látványosságok sokasága jellemzi ezt a várost.

Az előadás során bemutatott történelmi helyszínek Luxor Nyugati és Keleti partján elhelyezkedő, valamint Abydosban és Denderában található csodálatos sírok, halotti templomok, templomok, szentélyek és építmények mind-mind felfedezésre érdemes látványosan szép műemlékek.

 

Az előadás ingyenes.

torok-u-konyvtar-3.jpg

 

 

Nyelvek

MagyarEnglish

Profilkép

Facebook

látogatófigyelő


Levelezőlista


Archívum

Naptár
Szeptember / 2022

Elérhetőség

Statisztika

Online: 4
Összes: 680610
Hónap: 19449
Nap: 884