Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
article preview

Különös tájakon - Egyiptom rejtett gyöngyszemei

Előadás Egyiptom kevésbé ismert látnivalóiról...

Különös tájakon - EGYIPTOM REJTETT GYÖNGYSZEMEI…

 

Előadás Egyiptomról.

A rendezvény helyszíne: Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum, 1036 Budapest, Korona tér 1.

Az előadás időpontja: 2020. október 14. - 18 óra

***

Egyiptom mindig is egyet jelentett az ősi tudással, misztikummal, rendkívüli épületekkel, a ködbe burkolódzó történelemmel, az időtlenséggel.

Fontos, hogy ne csak üdülőhelyként tekintsünk erre az országra, hanem mint az emberi kultúra bölcsőjére. A közismert látnivalókon túl, a kevésbé, vagy egyáltalán nem ismert helyszínekre, természeti látnivalókra szeretném felhívni érdeklődők figyelmét, hogy rámutassak arra, Egyiptom sokkal több, mint “csak a piramisok”… Bőven van mit felfedezni, ebben a különleges országban.

Előadó:  Kósa Ildikó idegenvezető

p1360125--1-.jpg

EGYIPTOM

Az ország, a korszak, amit e szó jelképez, mindig is egyet jelentett az ősi tudással, titokkal, misztikummal, a különleges, képzeletet megragadó épületekkel, a ködbe burkolódzó történelemmel, az időtlenség örökségével.

A sivatag homoktengerében magasodik a Nagy Szfinx. Őrködik a több mint 6000 éves egyiptomi civilizáció máig is rejtélyes emlékei fölött. Ez a páratlan civilizáció központi helyet foglal el az emberiség történelmében. Egyiptom a legrégibb és leghosszabb ideig fennálló, egyedi kultúrával, hitvilággal és művészettel rendelkező ország.

Sok ezer éve nyűgözi le Egyiptom az odautazókat.. nem volt ez másként az ókorban, a múlt század elején..vagy a mai napon. A gízai piramisok, a Tutankhamon sírjában talált kincsek és a karnaki templomváros a mai napig mágikus erővel bírnak nem csak a történészek, hanem a legtöbb ember számára.

Miért van ez?  Mi vonz bennünket ehhez a helyhez, ehhez a kultúrához? A valaha volt nagy és tündöklő civilizáció ámulatba ejti az embereket.

És miért is beszélünk most erről?

Kósa Ildikó idegenvezető vagyok. Szerencsésnek mondhatom magam, mert jól ismerem Egyiptomot. Sokszorosan jártam körbe az elmúlt évtizedben a távoli oázisokat, sivatagokat épp úgy, mint, a történelmi helyszíneket, forgalmas városokat, és a tengerpartokat.

Idegenvezetőként szeretném, hogy minél több ember érdeklődését felkeltsem ez a csodálatos, egyedülálló történelmi és természeti látnivalókkal rendelkező ország iránt.

Rajongásom Egyiptomért magánemberként is hosszú ideje tart. Büszkén vallom, hogy „egyiptommániás” vagyok… a szó minden pozitív értelmében. Engem teljesen elvarázsolt ez a hely… Szeretem ezt az országot, helyeit, látnivalóit, ízeit és érzeteit.

Nagyon fontosnak tartom, hogy ne csak a közismert, hanem a kevésbé, vagy egyáltalán nem ismert helyszínekre, történelmi helyekre, templomokra, sírokra, természeti látnivalókra hívjam fel az érdeklődők figyelmét. Pont azért, hogy rámutassak arra, a piramisokon túl is van mit nézni, felfedezni, még azoknak is, akik sokadjára járnak Egyiptomban, mert bizony, még ők sem láthattak mindent...

Belépő: 500 Ft., a részvétel regisztrációhoz kötött!

Regisztráció az mkvmuzeum@gmail.com e-mail címen, vagy a 06-1/375-6249-es telefonszámon.

 

screenshot_61.jpg

 

22339096_10155773170557156_2978326050289084026_o--1-.jpg

al-rifa-i_mosque2_-_cairo_kicsi.jpg

20190901_115130--1-kicsi.jpg

20190902_164143--1-kicsi.jpg

al-manyal_palace_8kicsi.jpg

_dsc0843--1-kicsi.jpg

Programajánló a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum weboldalán itt található.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.

Nyelvek

MagyarEnglish

Profilkép

Facebook

látogatófigyelő


Levelezőlista


Archívum

Naptár
November / 2022

Elérhetőség

Statisztika

Online: 4
Összes: 718627
Hónap: 20460
Nap: 672