Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
article preview

Csillagkapu (1994)

 Csillagkapu (Stargate)


Csillagkapu színes amerikai–francia, 1994-ben bemutatott sci-fi film Roland Emmerich rendezésében.

stargateposter.jpg

Egy ősi egyiptomi lelet vizsgálata során a régészek fantasztikus eredményre jutnak: átjáróra bukkannak a Föld és egy idegen bolygó között. Minthogy az új világba való behatolás veszélyesnek ígérkezik, először egy különleges felderítő alakulatot dobnak át a Csillagkapun a kőkemény O'Neill ezredes vezetésével. Szakértőként velük tart a terület egyik legjobb ismerője: Dr. Jackson, a fiatal, de kissé szórakozott régész. A kapu túloldalán különös világ tárul a csapat szeme elé: mintha a régi egyiptomi istenek újraéledtek volna…

Gíza, Egyiptom, 1928. Egy régészeti expedíció különös leletre bukkan: évezredek porából egy hatalmas gyűrű bukkan elő, kerületén titokzatos hieroglifákkal… Napjainkban Dr. Daniel Jackson egyiptológus szokatlan elméletéről próbálja meggyőzni szkeptikus hallgatóságát. A fiatal tudós azt állítja, hogy a piramisok nem emberkéz alkotásai, hanem földönkívüli erők emelték őket! Előadása után a hadsereg egy tisztje lép oda hozzá, és arra kéri: segítsen megfejteni egy nemrég felfedezett egyiptomi lelet titkát. Mint kiderül, a hadsereg egy kulcsot talált, egy kulcsot, amely egy távoli világba nyíló csillagkaput nyit meg az emberiség előtt!

Mivel nem tudják, mire számíthatnak a kapun túl, egy sokat próbált katonát, Jack O’Neill-t és ütőképes kis csapatát küldik előre. A csillagkapun át egy sivatagos bolygóra érkezik a felderítő-osztag, ahol lassan rádöbbennek a nyomasztó valóságra: az idegen bolygón az egyiptomiak által napistenként ábrázolt Ra uralkodik, aki évezredekkel ezelőtt elvetette az élet csíráját a Földön. Alattvalói azonban fellázadtak és mielőtt visszatérhetett volna, bezárták mögötte a csillagkaput. A kapu azonban most újra nyitva áll, és Ra arra készül, hogy visszatérjen és ismét uralma alá hajtsa az emberiséget.

 

Csillagkapu mozifilm előzetes:

 

Csillagkapu filmzene:

 

Nyelvek

MagyarEnglish

Profilkép

Facebook

látogatófigyelő


Levelezőlista


Archívum

Naptár
Május / 2022

Elérhetőség

Statisztika

Online: 14
Összes: 600735
Hónap: 20559
Nap: 744