Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
article preview

Egyiptom istenei

Egyiptom istenei (Gods of Egypt)


p_65011_ywdvcwqh.jpg

Széth, az erőszak és káosz istene bitorolja Egyiptom trónját, nyugtalanságot hozva az egykor békés és virágzó birodalomra. Egy maroknyi hősies lázadó veszi fel ellene a harcot a halandó Bek vezetésével, akit Hórusz isten is támogat.

Istenek, szörnyek, varázslat és téboly uralja a Nílus völgyének palotáit az ókori mitológia ihlette Egyiptom istenei című szuperprodukcióban. Széth (Gerard Butler), a sivatag könyörtelen istene, aki magához ragadja Egyiptom trónját, az egykor békés és virágzó birodalmat káoszba és pusztulásba taszítja. Lázadó halandók egy csapata Bekkel (Brenton Thwaites), a szerelmes ifjú tolvajjal az élen szövetkezik Hórusszal (Nikolaj Coster-Waldau), hogy megállítsák a kegyetlen nagyurat. A Széth és csatlósai ellen vívott háborúban megjárják a mennyet és a poklot is, ahol isteneknek és halandóknak egyaránt tanúbizonyságot kell tenniük bátorságukról és állhatatosságukról, hogy felül tudjanak kerekedni a végső ütközetben. 

Ide kattintva megnézheted a filmet.

 

 

Imádom! :) egyszerűen szuper! 
A mitológiai vonal nem teljesen pontos itt-ott, ez tény, de a történet eszmei mondanivalója még így is tökéletesen átjön a filmben. Jól ismerem az egyiptomi mitológiát. És nem mondom, hogy a történet hibátlan, de mégis élvezhető és szórakoztató a történet.

A történet érdekes és szórakoztató, a látvány pazar. 
Egy fantasy mesét látunk, de a történet jóval több ennél mégis. Igazi emberi spirituális jellemfejlődéseket láthatunk a történetben. 

Seth mindenen átgázoló hatalomvágya és a hatalomtól való megrészegülése az igazi elbukást példázza, Horus vesztett helyzetéből önnön erejével és találékonyságával felemelkedése, mások segítése, a közös érdekek segítése és előbbre helyezése az önös céloknál, igazi pozitív jellemfejlődés.

Seth és Horus harca a társadalmi fejlődés azon pontja, mikor a régi rend összecsap az újjal... a törzsi öröklési vonal a szeniorátus (a legidősebb férfirokon öröklése) és az első szülött öröklési joga a primogenitúra. (Erre a mi történelmünkben is van ékes példa).

 

Stáblista:
 
Szereplők
 
Széth    -     Gerard Butler
Bek     -    Brenton Thwaites 
Hórusz  -     Nikolaj Coster-Waldau
Zaya    -    Courtney Eaton
Anat    -     Abbey Lee
Ra    -    Geoffrey Rush
Urshu   -   Rufus Sewell
Hathor -   Elodie Yung
Thot   -   Chadwick Boseman
Bruce Spence
Emma Booth
Bryan Brown
Alexander England
Rachael Blake
 
Alkotók
 
RENDEZŐ:          Alex Proyas
FORGATÓKÖNYVÍRÓ:    Matt Sazama, Burk Sharpless
OPERATŐR:        Peter Menzies Jr.
ZENE:    Marco Beltrami
PRODUCER:       Basil Iwanyk, Alex Proyas
VÁGÓ:  Richard Learoyd

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.

Nyelvek

MagyarEnglish

Profilkép

Facebook

látogatófigyelő


Levelezőlista


Archívum

Naptár
Május / 2022

Elérhetőség

Statisztika

Online: 20
Összes: 600709
Hónap: 20560
Nap: 742