Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
article preview

Imhotep

Táblás társasjáték

TÁRSASJÁTÉK

Imhotep, Egyiptom építésze

 

Imhotep

416146933.piatnik-imhotep-egyiptom-epiteszei.jpgHa be kellene lőni, hogy milyen játékok fekszenek nekem a legjobban, egyértelműen a családi sáv középső/felső rétegét jelölném ki. Ez az a kategória, aminek már összetettebbek a szabályai, de nem kellemetlenül megterhelők, illetve a játékmenetekre is a némi véletlenszerűséggel, szerencsével megspékelt stratégiai, taktikai lehetőségek jellemzők. Ezekben ráadásul sokszor még a játékosok közötti interakció is magas, az persze kérdéses, hogy ez kinek pozitívum és kinek nem az.

Az Imhotep számomra valahogy minden szempontból ideális. Megfelelő mennyiségű, összetettségű szabály, gyors játékmenet, erőteljes egymásra hatás a játékosok között, látványos megjelenés. Ez utóbbi érdekes, mert gyakorlatilag semmi extra nincs benne, a grafika nem túlságosan különleges, de nagyon elegáns az egész, a “látványosságot” pedig a kockák miatt merem megemlíteni. Nem tudom, biztosan furcsának hat, hiszen gyakorlatilag csak sima fakockákról van szó, mégis… A méretük, a funkciójuk, a festésük, engem valahogy elvarázsolt ez az egész kivitelezés.

 

A szabályok

Készült egy bemutató videó a játékról az Imhotepről, és elég részletekbe menően ismertetik a szabályokat. . 

 

Az interakció

pic3194643_md.jpgEgy szabályrészletet nagyon kiemelnék… Olyan hajót is választhatunk a hajózás akciónál, amelyiken NEM szerepel kövünk. Ez biztosan sarkalatos kérdés lehet sok embernél. Ugyanis ez az a pont, amely sokszínűbbé teszi a döntési lehetőségeket, de… Amikor ott állsz, hogy alig van köved, jó lenne azt kérni, de közben meg muszáj építőköveket rakni a hajókra, különben nélküled hajózik el, de valamelyik hajó meg már tele van az ellenfeled/ellenfelek kockáival, így ha most továbbengeded, akkor… Nos, és akkor eljön az a pont, amikor olyan hajóhoz nyúlsz, amin nincs köved, de muszáj megvédened mondjuk az obeliszk helyszínen a többségedet, így szépen elküldöd más területre. A legszebb, amikor emiatt a Templomnál a saját színű köveire pakol valaki teljesen feleslegesen… Mármint persze nézőpont kérdése, hogy kinek mi számít szépnek, nekem mindenesetre tetszik.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.

Nyelvek

MagyarEnglish

Profilkép

Facebook

látogatófigyelő


Levelezőlista


Archívum

Naptár
Május / 2022

Elérhetőség

Statisztika

Online: 15
Összes: 601838
Hónap: 20784
Nap: 779