Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
article preview

A piramisok titkainak leleplezése

Ismeretterjesztő film

A piramisok titkainak leleplezése

A piramisok évszázadok óta izgalomban tartják az emberiséget, az egyszerű turistáktól a kutatókig, tudósokig. Ez a hat évig készült, lélegzetelállítóan izgalmas dokumentumfilm egy fantasztikus utazásra hív minket, Kínától Peruig, Egyiptomtól Mexikóig, hogy felfedje a világ különböző részein található piramisok rejtélyét, feltárva ezeknek az elképesztő építményeknek az üzenetét a modern kori emberiség számára, alapjaiban változtatva meg a történelmünket és a jövőnket is.

Rendező: Patrice Pooyard (2010)

 

Imádom ezt a filmet!

Imádom az összeszedettségét, a profizmusát, hogy mer kérdezni és meri meghallani a választ. Ez az ismeretterjesztő film, az alternatív régészet kategóriájába sorolható, mégis messzemenően kiemelkedik, az ebben a témakörben dömping számra fellelhető gyenge, hatásvadász, pontatlan, "mese habbal" kategóriájú filmek közül. Épp ezért ajánlom figyelmébe mindenkinek ezt a filmet.

 

Miben jó ez a film? Azt imádom ebben a filmben, (amit rendkívüli módon hiányolok a profi történészeknél, egyiptológusoknál és régészeknél), hogy...

- Mer kérdezni más szakmák hozzáértő szakembereitől...

- A józan használhatóság és logika mentén gondolkodik (Nincsenek világtól elrugaszkodott elméletek a filmben, sem pedig, "ez mind vallási kegytárgy" szövegek.)

- Kíváncsi, nyitott és érdeklődő. Szikráját sem látni a hivatásos egyiptológusok nagyképű, önelégült, "mindent tudó" rugalmatlan hozzáállásából.

- Mivel érdeklődő és nyitott szemléletű, így felfigyel az öszefüggésekre, az egybecsengésekre, és ésszerű magyarázatot keres mindenre.

- Gyakorlati szemlélettel közelít mindenhez.. kik, mikor, hogyan készítették mindezt, valóban képesek voltak rá?

- Utat mutat a továbbgondoláshoz, továbbkutatáshoz...

 

(Személyes megjegyzés:

Úristen, hányszor hallottam személyesen is a "Már mindent tudunk a piramisok építésről" szöveget!... és háborodtam fel magamban e szavak hallatán minden alkalommal, hallgatva ezt a mérhetetlen öntelt arroganciát.

Azt gondolom, hogy egy valódi tudós nem viselkedhet így!

- Valóban mindent tudsz? Bizonyítsd a gyakorlatban az elméletet! Na, akkor gyerünk! Építs már ide 22 év alatt egy piramist... azt már ne is tegyük hozzá, hogy réz és kő eszközökkel, csiga és emelő nélkül.

Megdöbbentő számomra a hivatásos egyiptológusok legtöbb esetben nagyon szűklátókörű hozzáállása, miközben igazából az ő tudományuk is valójában 70-80%-ban csak elméleteken alapul.... valaki egyszer azt gondolta, hogy az úgy volt, de ez nem jelenti azt, hogy tényleg így is van.

Sosem szabadna elfelejtenünk, hogy 500 évvel ezelőtt embereket égettünk meg, ha valaki ki merte jelenteni, hogy a Föld nem lapos! Az akkori tudományosan elfogadott nézetekről azóta ezerszámra kiderült, hogy hibás elgondolások voltak.... és ez bizony előfordulhat újra és újra.  Épp ezért kellene az önelégült arroganciát mellőzni a szemléletükből.

Természetesen ez nem azt jelenti, hogy minden világtól elrugaszkodott elméletet a "keblünkre kell ölelnünk". Nem, épp ellenkezőleg!  Azt gondolom, hogy az az igazi tudós, aki mer nyitott, érdeklődő lenni az új dolgok iránt,... DE a magasan képzett szakmai tudásával, mégis rugalmas szemlélettel azon fáradozik, hogy észre vegyen, kigondoljon, meglásson valami újat. Majd képes legyen az elméletét szakszerűen tényekkel is alátámasztani, és a gyakorlatban igazolni, és nem csak menni a "kitaposott, jól bevált úton"... Ilyen egy igazi tudós... :)) aki előremozdít, nem csak bólogat és megy a többi után.)

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.

Nyelvek

MagyarEnglish

Profilkép

Facebook

látogatófigyelő


Levelezőlista


Archívum

Naptár
Július / 2022

Elérhetőség

Statisztika

Online: 14
Összes: 626141
Hónap: 15924
Nap: 703