Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
article preview

Luxor látnivalói

Előadás-sorozat a Nagytétényi Könyvtárban...

Nagytétényi Könyvtár

1225 Budapest, Nagytétényi út 283.

 

Előadás-sorozat Egyiptomról...

 

1. előadás:

2022. január 13. -  17:00 óra

LUXOR ismert és kevésbé ismert látnivalói

 

Egyiptom… maga a történelem, a titokzatosság, a misztikum.

Sok ezer éve nyűgözi le Egyiptom az odautazókat… nem volt ez másként az ókorban, a múlt század elején… vagy a mai napon. A gízai piramisok, a Tutankhamon sírjában talált kincsek és a karnaki templomváros a mai napig mágikus erővel bírnak nem csak a történészek, hanem a legtöbb ember számára is.

Példaértékű az, amit ez az ország az elmúlt évtizedben tett és tesz folyamatosan a műemlékei feltárására, bemutatására.  Olyan sok látnivaló van Egyiptomban… melyek sora folyamatosan bővül.

Van bőven miről beszélgetni, ha Egyiptom szóba kerül. Hiszen egyedi hitvilága, érdekes mitológiája, többezer éves történelme, lenyűgöző történelmi helyszínei, szokatlan természeti látnivalói mind-mind okot adnak egy jó beszélgetésre.

Előadás-sorozatunkban először LUXOR ismert és kevésbé ismert látnivalóira szeretném felhívni Egyiptom iránt érdeklődők figyelmét. Hiszen az ókori Théba egyedülálló, és történelmi, kulturális, turisztikai látványosságok sokasága jellemzi ezt a várost.

Az előadás során bemutatott történelmi helyszínek Luxor Nyugati és Keleti partján elhelyezkedő, valamint Abydosban és Denderában található csodálatos sírok, halotti templomok, templomok, szentélyek és építmények mind-mind felfedezésre érdemes látványosan szép műemlékek.

 

(Egypt Forever – Kósa Ildikó)

egyiptom--4---1-.jpg

 

Nyelvek

MagyarEnglish

Profilkép

Facebook

látogatófigyelő


Levelezőlista


Archívum

Naptár
December / 2021

Elérhetőség

Statisztika

Online: 14
Összes: 485561
Hónap: 36311
Nap: 1011