info@egyptforever.hu

EGYIPTOM vallása és mitológiája

Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

EGYIPTOM vallása és mitológiája

december 4 @ 15:30 - 17:00

Az ókori egyiptomiak, sokezer évig fennálló különleges hitvilággal rendelkeztek, melyhez fogható azóta is kevés akadt. Az egyiptomiak világképe, a teremtéstörténetek, az istenségek születése és szerepe mind-mind a harmóniájára való törekvés megnyilvánulása.

Hitviláguk a mindent átható mágiára és az univerzumot működtető rendre épült. Az egyiptomi vallás legjellemzőbb részei a napkultusz és a halottkultusz volt. Számunkra ma már furcsának hat, hogy a vallásos hiedelmekben az istenek aktív jelenléte volt tapasztalható. Az előadás során lélekben visszautazunk az időben egy kicsit, és az ókori Egyiptom szellemiségével ismerkedünk. Ki ne ismerné a sakálfejű Anubiszt, a balzsamozás istenét, sólyomfejű Hóruszt, a tisztánlátó bölcs irányítás szimbólumát, Íziszt az anyaság szépségének megjelenését, vagy Hathort a női erők és energiák képviselőjét.

Sok régi és modern spirituális elv, elgondolás valójában innen származik. Mint például a gondolattal teremtés, az univerzumot mozgató erő, a halál utáni számadás, a nevek jelentésének meghatározó szerepe, az öntudatra ébredés fontossága, a zodiákus-jegyek, a varázsszövegek, áldások és átkok gyakorlati alkalmazásai. És ne felejtkezzünk meg a lélek halhatatlanságába vetett hitről sem, hisz, a túlvilági életbe vetett erős hit teljesen uralja az ókori egyiptomiak vallását és mitológiáját.

A vallás gyakorlásának helyei a templomok voltak, melyek egyben iskolákkal, könyvtárakkal a tudománynak, a művelődésnek is a centrumai voltak.

 

Az előadás helyszíne:

FSZEK Boráros téri Könyvtár

1093 Budapest, Boráros tér 2.

 

Az előadás időpontja:

2023. december 4.

15:30 – 17:00

 

A rendezvényen ingyenesen látogatható. Várunk szeretettel minden érdeklődőt!

Kattints a post értékeléséhez!
[Összesen: 0 Átlag: 0]

Részletek

Dátum:
december 4
Időpont:
15:30 - 17:00
Esemény kategória:
Esemény címkék:
,

Szervező

FSZEK Boráros téri Könyvtár
Phone
+3612178438
View Szervező Website

Helyszín

FSZEK Boráros téri Könyvtár
Boráros tér 2.
Budapest, Pest 1093 Magyarország
+ Google Térkép
Phone
+3612178438
View Helyszín Website
Translate »