Vélemények és élménybeszámolók a körutazásaimon résztevőktől…

Ha egy mondatban kellene összefoglalnom, azt mondanám: fantasztikus körutazás, színes, érdekes programok, nagyszerű szervezés, és idegenvezetés. De ez csak a felszín!

Valójában egy mély érzelmi utazás az ókori csodák által önmagunk rejtett világába. A piramisok földjén járva lehetőség nyílik betekinteni a történelem különböző korszakaiba és a jelenkor Egyiptomába egyaránt. Érdemes megragadni minden lehetőséget, megnézni, megkóstolni, kipróbálni mindent amire csak vágyik az utazó. Feltenni minden kérdést, megfigyelni minden templomot, megállva megérezni energiáját, üzenetét.

Életem legnagyobb kalandja volt ez az utazás, ahol odafigyeltek a vegán étkezésemtől kezdve minden kívánságomra! Egyszerűen csodás volt! Remélem lesz még alkalmam veletek utazni! Köszönet és hála érte!

Addig is örömmel követem Ildikó írásait és előadásait, visszaidézve (kissé pityeregve a honvágytól) a szép emlékeket, szeretettel gondolva útitársaimra! Mindenkinek azt kívánom, hogy ha érzi szívében a vágyat, a vonzást, akkor menjen, érezzen, tapasztaljon, és legyen nyitott minden újdonságra, mert ez az ország csupa varázslat még ma is!

Láng Judit

Sokat olvastam Egyiptomról, és fantasztikus, csodálatos kultúrájáról. Belopta magát a szívembe, látni akartam. Első kísérletem egy utazási irodával történt Sharm El Sheikhbe, de az inkább nyaralás volt. Majd újabb utazás során láttam ugyan a piramisokat, a Nílust, a sivatagot, a Vörös tengert, mégis hiányzott valami…. Hiányzott a “varàzs”, ezért visszavàgytam.

Aztán rátaláltam a facebook-on az Egypt Forever csoportra, és Ildikóra. Miután mindent áttanulmányoztam, felvettük a kapcsolatot, egyeztettük a terveinket. Némi késéssel a covid alatti utazási zárlat miatt, 2022 tavaszán újra elindulhattam álmaim országába.

A programot nem részletezem, akit érdekel elolvashatja a 2022-es tavaszi útról szóló beszámolót az Egyptforever facebook oldalán, avagy itt is az élménybeszámolók között. Abydostól Luxorig, Abu Szimbeltől a Királyok völgyeig, Kairo, Alexandria számtalan gyönyörűségét megnéztük. Mivel kaptunk rá időt, átélhettük az ókori csodák borzongató nagyszerűségét. A szervezés nagyon jó volt, teljesen figyelembe véve az utasok igényeit, kényelmét, odafigyelve egészségi állapotukra.

Sokszor utaztam már, de még sohasem vigyáztak rám ennyire. Az egyiptomi idegenvezetőnk mr. Hesham és Ildikó is maximálisan értünk voltak. A programok jól szervezettek, érdekesek, sokat adtak a résztvevőknek. Életem nagy élménye volt. Bármikor újra útra kelnék Ildivel, újabb varázslatra.

BalogHné Kiss Erzsébet

2021 szeptemberében és 2022 szeptemberében utaztunk Egyiptomba Egypt Forever-körutazáson. Az első útra egy internetes hirdetésben bukkantam rá. Olyan helyekre ” hívott” az utazás amikre évek óta vágytam, így azonnal felkeltette az érdeklődésemet. Utazási irodák Egyiptomi kínálatában nem szerepelnek ezek a látnivalók, ezért vállalkoztam immár hetedik alkalommal , hogy elutazom újra Egyiptomba.

Az út teljes programját és annak előkészületeit Kósa Ildikó intézte, és tartotta kézben. Nem volt könnyű dolga a folyton változó covid-intézkedések miatt. Az út szervezettsége, szállásaink, sima zökkenőmentes buszozásaink egyik helyről a másikra Ildikó és az egyiptomi helyi idengenvezetőnk profizmusát dícsérte. Például amikor megérkeztünk Kairóba, már várt minket Ildikóval, évek óta együtt dolgozó reptéri ügyintéző férfi, aki a kairói repülőtér bonyolult adminisztrációs útvonalán át semmi perc alatt kivitte a csoportot.

Izgalmas helyeken jártunk: imádtam a Serapeumot, Abydost, Denderát, a Törtfalú piramist, a Vörös piramist, Alexandriát. Annyira jó volt ezekre a helyekre eljutni.

Az út folyamán bármi eszünkbe jutott, bármit szerettünk volna látni, vásárolni, minden intézve volt. Az egyiptomi idegenvezetőnk mindenben segítette csoportunkat. Esténként ha megkértük rá bevitt minket a bazárok sűrűjébe, vizipipázhattunk igazi autentikus helyeken. Jól megszervezett út volt, jól kitalált út volt. Ezek a helyek az utazási irodák fő turista útvonalaiból hiányoznak.

Hetedjére voltam Egyiptomban, épp ezért van összehasonlítási alapom. Ezek az utak Ildikóval és az egyiptomi idegenvezetőnkkel magasan a legjobb utjaim voltak. Ha még egyszer Egyiptomba akarnék menni, csak ezzel a két emberrel mennék.

Ezúton köszönöm meg Ildikónak, és mr. Hesham Moatasem-nek, az egyiptomi idegenvezetőnek ezeket a különleges utatazásokat Egyiptom múltjába. Nagyon, nagyon jó volt.

Kisné Farkas Marianna

Gyerekkorom óta imádom a történelmet és a régészetet, ezen belül is az ókori Egyiptom világa az, amely mindig is lenyűgözött. Jó néhány alkalommal jártam már ebben a csodálatos országban, így a szervezések, programok között van öszehasonlitási alapom.

Már többször utaztam Ildikóval. Bátran ki merem jelenteni, hogy Ildikó idegenvezetése, tudása a programok sokszínűsége minden képzeletet felülmúl. Az ország ismerete és az ókori Egyiptom iránti tisztelete, tudása egy fantasztikus utazást eredményezett. Nemcsak a kötelező turista látványosságok szerepeltek az „étlapon”. Olyan autentikus, igazi egyiptomi helyekre is elvitt bennünket, ahová egy utazási irodával biztosan nem jut el az ember. A szállások tökéletesek. A helyi idegenvezető Ildikóval karöltve mindig azon voltak, hogy minden utas a maximumot kapja a látnivalókból és minden egyébből.

…Amint megnyílik a Grand Egyptian Museum, biztosan újra Ildikó utasai között leszek. Ne hezitáljon senki! Csúcs szervezés és profizmus jellemzi Ildikót!

Buzás Tünde

Nagyon jól éreztük magunkat ezen az egyiptomi körúton, csak szuperlativuszban tudunk nyilatkozni. Mindenre kiterjedő tájékoztatást kaptunk, jól meg volt szervezve az egész. Örültem, hogy elementünk, mert egy életre szóló, maradandó élményt szereztünk. Egyiptom csodálatos, biztatunk mindekit menjetek ismejétek meg. A további években is sok iyen szép utazás szervezését kivánjuk nektek. Hálás köszönetünk!!!!

NEMES Lászlóné Ildikó és Czeber Imola

Kedves Ildikó! Köszönöm Neked ezt a tökéletesen megszervezett utazást. Nagyon jól éreztem magam. Sok helyen jártunk, sok szépet láttunk. Tökéletes felkészültséged és figyelmességed mindent felülmúlt. Köszönjük egyiptomi vezetőnknek, Heshamnak is figyelmességét és tájékoztatását is. Szívesen visszamennék Veletek. A csoport tagjai is szuperek voltak. Köszönöm mindenkinek a jó hangulatot.

nedorovszkiné ungor edit

Szeretettel javaslom a részvételt azoknak, akik még nem látták Egyiptom csodálatos világát. Az elmúlt év (2023) szeptemberi csoportjával vettem részt egy felejthetetlen úton. Életem egyik felejthetetlen emléke lett. Csodálatos látnivalókban volt részem. Remek szervezés, minden igényt kielégítő programok. A kis létszám miatt igazi különleges barátságok jöttek létre közöttünk, amit a mai napig ápolunk. Az idegenvezetőnk Ildikó, és az arab múzeológus Mr. Hesham mindent meglett azért, hogy értéket adó, maradandó élményt nyújtson nekünk. Mindketten imádják Egyiptomot. Megosztották velünk az Arab világ és az ókori Egyiptom igazi szépségét. Köszönet érte! Ha lehetősége van, éljen vele, és utazzon velük… nem fogja megbánni, abban biztos lehet. Én már a következő közös utazásunkra készülök velük.

Madarász lászlóné
Kurucz Anikó

Könyvtárak / Művelődési házak véleményei az Egyptforever előadásokról:

Már 5. alkalommal láttuk vendégül Kósa Ildikó idegenvezetőt könyvtárunkban (2021 és 2022 évben). “Egyiptomi séták” című program sorozatunk által időutazásra invitáltuk vendégeinket. Egyiptom múltját, kincseit, örökségét felkészülten, történelmi tudással mutatta be Ildikó. Örömünkre szolgál Őt vendégül látni újabb és újabb egyiptomi témákkal.

Köszönöm a programon résztvevők és a magam nevében is az alázatos munkádat és sokszínűségedet.

Spánitz Éva könyvtárvezető, (FSZEK Nagytétényi úti könyvtár)

Kósa Ildikó 2021 őszén kereste meg könyvtárunkat e-mailben azzal, hogy nagyon szívesen tartana Egyiptomról előadásokat. Nosza, kapva kaptam a lehetőségen, azonnal lebeszéltünk egy négy előadásból álló programsorozatot.

Azt, hogy Ildikó ezeket az előadásokat milyen szakmai színvonalon teljesítette, szerintem igen jól mutatja, hogy a 4. előadást követően az állandó hallgatóság teljesen lehangolt lett és egyre csak kérdezgették, mikor köszönthetik ismét Ildikót könyvtárunkban. Olvasóink azóta is gyakran emlegetik az elképesztő helyszíneket, a csodás felvételeket, a gyönyörű épített örökséget, az évezredeket felölelő kultúrát. Ildikó olyan idegenvezető, aki – meggyőződésem – simán doktorálhatna Egyiptom történelméből, művészetéből, kultúrájából. Bizony, akadtak olvasóink, akik az előadásokat követően úgy döntöttek, habár már jártak Egyiptomban, egy ilyen felkészült szakemberrel belevágnak újra a nagy túrába. És bizony nem bánták meg egy pillanatig sem…

Sajnos nekünk, könyvtárosoknak még nem adatott meg ez az élmény, de reméljük, egyszer megkérhetjük Ildikót, hogy a következő útja alkalmával a létszámadatok során velünk is számoljon!!

Ami pedig az előadásokat illeti, az említett 4 alkalmat követően még 8-szor(!) tartott nálunk Ildikó előadást, és reméljük és várjuk a folytatást!”

Béres Ildikó könyvtárvezető (FSZEK Deák Ferenc Könyvtár)

Kattints a post értékeléséhez!
[Összesen: 1 Átlag: 5]