info@egyptforever.hu

Egyiptom vallása és mitológiája – előadás

Loading Events

« All Events

Egyiptom vallása és mitológiája – előadás

május 29 @ 17:30 - 19:00

Egyiptom vallása és mitológiája

(Kósa Ildikó idegenvezető előadása)
Az ókori egyiptomiak, sokezer évig fennálló különleges hitvilággal rendelkeztek, melyhez fogható azóta is kevés akadt. Az egyiptomiak világképe, a teremtéstörténetek, az istenségek születése és szerepe mind-mind a harmóniájára való törekvés megnyilvánulása.

Hitviláguk a mindent átható mágiára és az univerzumot működtető rendre épült. Az egyiptomi vallás legjellemzőbb részei a napkultusz és a halottkultusz volt.
Számunkra ma már furcsának hat, hogy a vallásos hiedelmekben az istenek aktív jelenléte volt tapasztalható. Az előadás során lélekben visszautazunk az időben egy kicsit, és az ókori Egyiptom szellemiségével ismerkedünk. Ki ne ismerné a sakálfejű Anubiszt, a balzsamozás istenét, sólyomfejű Hóruszt, a tisztánlátó bölcs irányítás szimbólumát, Íziszt az anyaság szépségének megjelenését, vagy Hathort a női erők és energiák képviselőjét.
Sok régi és modern spirituális elv, elgondolás valójában innen származik. Mint például a gondolattal teremtés, az univerzumot mozgató erő, a halál utáni számadás, a nevek jelentésének meghatározó szerepe, az öntudatra ébredés fontossága, a zodiákus-jegyek, a varázsszövegek, áldások és átkok gyakorlati alkalmazásai. És ne felejtkezzünk meg a lélek halhatatlanságába vetett hitről sem, hisz, a túlvilági életbe vetett erős hit teljesen uralja az ókori egyiptomiak vallását és mitológiáját.
A vallás gyakorlásának helyei a templomok voltak, melyek egyben iskolákkal, könyvtárakkal a tudománynak, a művelődésnek is a centrumai voltak.
Időpont:
2024. május 29. – 17:30 – 19:00
Helyszín:
FSZEK Kelenföldi Könyvtár
1119 Budapest, Etele út 55.
Az eseményen a részvétel ingyenes.
Szeretettel várunk minden érdeklődőt.
Kattints a post értékeléséhez!
[Összesen: 0 Átlag: 0]

Details

Date:
május 29
Time:
17:30 - 19:00
Event Category:
Event Tags:
, , ,
Translate »