Előre lefoglalt korlátozott számú csoportos körbevezetésre lehet jegyet vásárolni a Grand Múzeum hivatalos honlapján. Felnőtteknek 150 EGP, gyerekeknek 75 EGP áron megtekinthetőek lesznek a múzeum közösségi terei, helyszínei: a bejárati fogadócsarnok (a hatalmas Ramszesz szoborral), a látványos fő lépcsőház, a konferenciatermek, az új étterem, a kávézók és a már működő üzletek. A múzeum kiállító termei csak a hivatalos megnyitó után lesznek a nagyközönség számára megnyitva.

A vezetett túrák révén elérhetők az Átrium (Nagyterem), ahol II. Ramszesz kolosszális szobra áll, a Konferencia Központ, a kereskedelmi terület, ahol számos kávézó és étterem található, valamint a külső kertek.

A jegyek 150 EGP (körülbelül 5 USD) és 75 EGP (2,45 USD) között mozognak fiataloknak 21 éves korig, nyugdíjasoknak és diákoknak. Eközben a külföldieknek szóló jegyek ára eltérő, és a következő tartományban mozog: 1000 EGP (körülbelül 33 USD) felnőtteknek és 500 EGP (16 USD) az összes többi csoportnak. A látogatók a múzeum hivatalos nyitvatartási idejében, 9 és 18 óra között négy időpont között választhatnak.

A közelmúltban olyan helyi vállalkozások, mint a Beanos, Zooba, 30 North, valamint néhány nem élelmiszeripari vállalkozás, mint például a Kahhal Looms Hand-Made Rug, megnyitották kapuikat a múzeum kereskedelmi területén.

„Minden más belső teret, beleértve a galériákba és gyűjteményekbe való belépést is, a hivatalos megnyitásig korlátozzák”.

Bár a múzeumot, amely a világ legnagyobb régészeti múzeuma, és Tutanhamon teljes gyűjteményének leendő otthona, még nem avatták fel, az elmúlt néhány hónapban megnövekedett aktivitás és az intézménnyel való nyilvános elkötelezettség. Jelenleg a hivatalos megnyitó előtt a tesztelési fázisban van.

Kattints a post értékeléséhez!
[Összesen: 0 Átlag: 0]