Szeretettel üdvözlök Mindenkit a weboldalamon!

Ha érdeklődik Egyiptom látnivalói, kultúrája iránt, ha azt fontolgatja, hogy elutazna oda, akár csoportosan, vagy egyénileg, vagy ha kérdései vannak Egyiptomról… ezen a weboldalon jó helyen jár!

Az Egypt Forever weboldal 2012. augusztus 3-án jött létre és azóta várja Egyiptom iránt érdeklődő olvasóit.

Kósa Ildikó idegenvezető vagyok...

…Mint az látható, nagy “szerelmese” vagyok Egyiptomnak, a helynek, az országnak, a népnek, a kultúrának.

Azon szerencsések közé tartozom, aki valóban sokszor járt már ebben az országban. Nem csak a hobbim az utazás, de egy a hivatásom is. Emellett az egyiptológia, az ókortörténet, a történelem iránt is szenvedéllyel érdeklődöm.  Körbejártam Egyiptomot sokszor, és olyan helyekre is eljutottam, ahová “szokványos” (utazási irodákkal utazó) turista talán sosem jut el…

Rajongok Egyiptomért… azt hiszem nincs is ennél jobb szó, ami leírhatná, mit is érzek ezzel az országgal, helyszínnel, korral, témával kapcsolatban.

A weboldalam keretein belül, igyekszem sok érdekességgel, ismertetővel, csodaszép fotókkal, hírekkel bemutatni ezt az érdekes országot. De célom azok ismereteit is gazdagítani, akik már érdeklődnek Egyiptom iránt. Hiszen oly sok mesélni való van egy ilyan különleges helyszínről, országról, kultúráról.

Mivel számomra fontos, hogy ne csak az üdülőhelyként gondoljanak az emberek Egyiptomra. Persze, jó sokat süt a nap, csodajó meleg az időjárás, és a Vörös-tenger maga a csoda…. ez tagadhatatlan. És fontos, hogy pihenni is legyen időnk és módunk… Ám úgy gondolom, hogy ha már eljutottunk a világ egyik legkülönlegesebb országába, akkor jussunk már távolabb egy kicsit a beachtől, a medenceparttól, a bazársortól… mert nem az a valódi Egyiptom, hanem nézzük meg hosszabb-rövidebb utakon, kirándulásokon az országot is. Hiszen Egyiptom oly csodálatos, és annyi mindennel vár bennünket, annyi örömöt adhat nekünk.

Ezen a weboldalon valóban Egyiptom kultúrájával, történelmével, érdekességeivel, értékeivel foglalkozom, hiszen én Egyiptomra elsősorban, mint az emberi kultúra bölcsőjére tekintek. Rendszeresen cikkekkel, jegyzetekkel, fotóalbumokkal ismertetem a fontos, közismert, a kevésbé vagy egyáltalán nem ismert helyszíneket, történelmi helyeket, templomokat, mecseteket, múzeumokat, sírokat, természeti látnivalókat.

Szeretnék rámutatni arra, hogy bőven van mit megnézni, felfedezni még azoknak is, akik már sokadjára járnak Egyiptomban… mert még ők sem láthattak mindent.

– Évente 2-3 alkalommal egyedi programmal történelmi körutazásokat, tematikus városnéző utazásokat szervezek… érdeklődjön bátran a programokról.

Miért érdemes velem utazni Egyiptomba? Csoportos körutazásokra a tavaszi és az őszi időszakokban utazunk. Ezeken utazásokon a tömegturizmus által látogatott, közismert látványosságokon túl, kevésbé ismert, de csodaszép helyszínekre, izgalmas programokra juthat el velünk. Utazásaink során a helyszíneken töltött idő az, amiben jóval többet nyújtok a velem utazóknak. A velem utazók részére nem egyórás program a múzeumlátogatás, és nem 35-40 perc jut a Karnak Templom bejárására fotózással együtt…

Minden utazásunk során ismerkedünk a helyi ételekkel, fűszerekkel, helyi éttermekkel, bazzárokkal. Különleges, kevésbé ismert helyszíneket is felfedezünk. Csoportjaimmal képzett egyiptológus utazik helyi vezetőként. Kis létszámú csoportban, baráti hangulatúak az utazásaink. Az elmúlt években jó pár körutazást és tematikus városnéző utazást tettünk minden résztvevő nagy örömére. Csatlakozzon hozzám következő utazásunkon.

– Rendszeresen tartok előadásokat könyvtárakban, művelődési központokban, ezoterikus klubokban Egyiptomról

Kérem jelezze, ha településén a könyvtárban, művelődési házban szívesen segítségemre lenne Egyiptom kultúrájáról, történelméről, művészetéről, építé-szetéről, történelmi és természeti látnivalóiról, az ókori Egyiptom ezoterikus tudásáról szóló előadás / vetítés/ beszélgetés lebonyolításában, mert szívesen tartok előadást e témákban.

Az eddig megrendezésre került rendezvények rendkívül pozitív visszhangjából és az újabb felkérésekből azt látom, hogy szívesen hallgatják az emberek az ókori és a modern Egyiptom kultúrájával, misztériumaival, történelmével foglalkozó előadásokat. Örömmel veszem érdeklődésüket.

Ha elutazása előtt tanácsot kérne, avagy olyan látnivaló érdekelné, amit még nem ismer… Turisztikai tapasztalattal, nagy helyismerettel rendelkezem, és szívesen segítek.

A weboldal célja többek között az is, hogy a felelős utazást népszerűsítsük az Egyiptomba látogatók körében. Utazásaink a kellemes élményekről kell, hogy szóljanak, de ez nem jelentheti azt, hogy károkat okozhatunk az ország természeti kincseiben, kulturális örökségében. Ide tartozik a szemetelés, a környezeti károk okozása a Vörös-tenger ökoszisztémájában, a sivatagi természeti képződményekben, avagy a műemlékek rongálása is. Figyeljünk tudatosan arra, hogy a következő generációk is legyen miért Egyiptomba utaznia.

Kósa Ildikó

mail:   info@egyptforever.hu

(idegenvezetői eng.szám /licence ID: 140056)

egyéb weboldalak:

az EGYPT FOREVER facebook weboldala:  https://www.facebook.com/egyptforevertour/

Kövess bátran instagramon: https://www.instagram.com/egypt_forever/

vagy a youtube-on: https://www.youtube.com/channel/UCkd8kpEqmq5EN1HZPaJz58Q

A www.egyptforever.hu domain név jogvédett… 

A weboldalon szereplő információk (fotók, leírások, felhasznált grafikák, stb.) az 1999. évi LXXVI. szerzői jogról szóló törvény oltalma alatt állnak, felhasználásuk nem engedélyezett.

Az oldalon megjelenő cikkek megosztása a forrásoldal (www.egyptforever.hu) megjelölésével engedélyezett.

Pontszám
Kattints a post értékeléséhez!
[Összesen: 3 Átlag: 5]