Hazaérkeztünk tavaszi egyiptomi körutazásunkról…

Az a tény, hogy a csoport tagjai nem akartak hazautazni, szerintem mindent elmond az utazásunk sikerességéről. Mindenki jólérezte magát, imádták a látnivalókat.

(Egyesek már a “hogyan lehet itt házat venni?” kérdéseket is feltették, ami biztos jele annak, hogy Egyiptom belopta magát a szívükbe.)

Ígéretemhez híven részletesebb beszámolót írok a látnivalókról és a kint megtapasztalt eseményekről.

Kezdjük is a legelején…

1. részletes beszámoló:

Este 7 órára érkeztünk meg Kairóba az Egyptair menetrendszerinti járatával. Együttműködő partnerirodánk képviselői mosolyogva, nagy örömmel fogadtak bennünket a kairói repülőtéren. A vízumügyintézés és a beléptetés gyorsan megtörtént, és a csomagokra sem kellett sokat várnunk. Az új elkerülő útnak köszönhetően egész hamar kiérkeztünk Gízába, ahol a hotelben várt bennünket a kellemes vacsora és a frissen vetett ágy. Nagy örömünkre a csapatunkat teljesen egymás mellett helyezték el, így esténként kiültünk a kertbe “bandázni” egy kicsit… avagy egyik este nem is csak kicsit :)))))

Csapatunk jelentősebb része először utazott Egyiptomba… így számomra nagyon nagy fontossággal bírt, hogy megmutassam Egyiptom barátságos, lekesítő arcát, csodálatos műemlékeit.

Az első kint töltött napunkon Memphisz, Szakkara és Gíza műemlékeit néztük meg. Szakkarában kezdtünk, ahol kivülről és belülről is megnéztük a Lépcsős Piramist, majd megtekintettük a frissen megnyitott Déli Sírt. Ezt követően Unisz fáraó Piramisában megcsodáltuk a piramis-szövegeket és a fáraó hologramm-szerű képmását és a szarkofágját. Majd tevegeltünk egy sort a régészeti területen… Ti masztabájához és a Szerápeumhoz is teveháton érkeztünk. Majd pedig újabb piramis (Teti) és újabb masztabák megtekintése volt soron. Az óbirodalmi életképekkel teli masztabák mindenkit lenyűgöztek, nem véletlenül… hiszen egyszerre informatívak és érkdekesek, és ablakként láthatunk rá általuk, milyen is lehetett az élet az óbirodalom idejében. Szakkara után Memphiszbe látogattunk, ahol megcsodáltuk II. Ramszesz fekvő kolosszusát, majd pedig következett a gízai fennsík a piramisokkal. A Nagy Piramis belsejébe is felmentünk.. A 60 m hosszú felfele menő folyosón, ezen a napon én követtem el a “nap beszólását”, mindannyiunk derültségére…. Majd sikerült csodálatos fotókat készíteni a Királycsarnokról, a gránitszarkofágról, és a Nagy Galériáról is… Természetesen sétáltunk a piramisok között, a panoráma ponton elkészítettük az “Én és a piramisok” fotókat, majd pedig lementünk a Nagy Szfinxhez és a Szfinx előtt elhelyezkedő Völgytemplomhoz. Egy csodálatos mangójuice-zal zártuk a proogramunkat a kávézóban, miközben a piramisokat és a szfinxet csodáltuk. Majd a nap levezetéseként parfümboltba mentünk, ahol rengetegféle finom illatú parfümöt megszagoltunk, kipróbáltunk… a lányok vásároltak is jópár üvegcsével. Késődélutánra értünk vissza a hotelbe, ahol vacsi előtt még csobbantunk egyet a medencében. A kellemesen langyos víztől felfrissülve mentünk elfogyasztani a finom vacsoránkat…

Folyt. köv…

Kattints a post értékeléséhez!
[Összesen: 0 Átlag: 0]