A Mohamed Ali Citadella és az Al Sultan Hassan mecset között található Al Azhar Park egyedülálló panorámás kilátást nyújt Kairóra, ahol az ebédet is elfogyaszthatja a számos étterem egyikében.

Az Al Azhar Park az egyik legnagyobb Kairóban, gyönyörű területe pedig világszerte ismert. 80 hektáros területen található, amelyet a múltban több mint ezer évig szemétlerakóként használtak. A park először 2005-ben nyílt meg a látogatók előtt, és több mint 7 évbe telt, amíg elkészült az Aga Khan Alapítvány által kifizetett 100 millió EGP-ért.

A parktól nyugatra található a régi Fátimida város és kiterjesztése, Darb al-Ahmar, rengeteg mecsettel és szentélyekkel, melyeket minaretekkel díszítettek. Délen található a Hassan szultán mecset és környéke, valamint a Szaladin-fellegvár. A hegyről, amelyen a park található, magas kilátás nyílik a városra, és csodálatos, 360 fokos panorámát nyújt a történelmi Kairóra.A park építése során számos óriási felfedezést tettek. Ezek közé a felfedezések közé tartozik az Ayyubid városfal, amely a 12. századból származik, Szaladin uralkodása alatt, valamint számos hieroglif feliratú kő. A park megépítésének ötlete 1984-ben jött, miközben Aga Khan Kairóba látogatott egy konferenciára. Egy napon a hotel erkélyéről megpillantotta a Darrasa-hegyet, ahol rengeteg törmelék volt, ami 500 év alatt halmozódott fel. Úgy döntött, közbelép, és felajánlja a terület újjáépítését. Az építészek felelősek a projektért, ragaszkodtak a hagyományos iszlám tereprendezési stílusok kialakításához, valamint a rengeteg zöldfelülethez, így lehetővé téve a város múltjának újjáéledését.

.
Kattints a post értékeléséhez!
[Összesen: 0 Átlag: 0]