EGYIPTOM VALLÁSA ÉS MITOLÓGIÁJA. Az ókori egyiptomiak, sokezer évig fennálló különleges hitvilággal rendelkeztek, melyhez fogható azóta is kevés akadt.
Az egyiptomiak világképe, a teremtéstörténetek, az istenségek születése és szerepe mind-mind a harmóniájára való törekvés megnyilvánulása.

Hitviláguk a mindent átható mágiára és az univerzumot működtető rendre épült. Az egyiptomi vallás legjellemzőbb részei a napkultusz és a halottkultusz volt. Számunkra ma már furcsának hat, hogy a vallásos hiedelmekben az istenek aktív jelenléte volt tapasztalható.
Az előadás során lélekben visszautazunk az időben egy kicsit, és az ókori Egyiptom szellemiségével ismerkedünk. Ki ne ismerné a sakálfejű Anubiszt, a balzsamozás istenét, sólyomfejű Hóruszt, a tisztánlátó bölcs irányítás szimbólumát, Íziszt az anyaság szépségének megjelenését, vagy Hathort a női erők és energiák képviselőjét.
Sok régi és modern spirituális elv, elgondolás valójában innen származik. Mint például a gondolattal teremtés, az univerzumot mozgató erő, a halál utáni számadás, a nevek jelentésének meghatározó szerepe, az öntudatra ébredés fontossága, a zodiákus-jegyek, a varázsszövegek, áldások és átkok gyakorlati alkalmazásai. És ne felejtkezzünk meg a lélek halhatatlanságába vetett hitről sem, hisz, a túlvilági életbe vetett erős hit teljesen uralja az ókori egyiptomiak vallását és mitológiáját.
A vallás gyakorlásának helyei a templomok voltak, melyek egyben iskolákkal, könyvtárakkal a tudománynak, a művelődésnek is a centrumai voltak.

Az előadás helyszíne:
FSZEK Deák Ferenc Könyvtár (1074 Budapest, Rottenbiller u. 10.)

Az előadás időpontja:
2023. február 22. (szerda)
17:00 – 18:30

Az előadás ingyenesen látogatható.

Kattints a post értékeléséhez!
[Összesen: 0 Átlag: 0]