Az ókori egyiptomiak lépten-nyomon elkápráztatnak bennünket építészetükkel, művészetükkel.

Újabb előadásunk alkalmával virtuális sétát teszünk a világ legismertebb temetkezési helyszínén: a Királyok Völgyében, a fáraók sírjaiban.

A Királyok völgye volt az utóbbi két évszázad legnagyobb egyiptológiai kutatási területe. Az ókori Théba területén, Luxor nyugati partján fekvő Királyok Völgye az Újbirodalom számos uralkodójának (és családtagjainak) a temetkezési helye.

Ez a történelmi helyszín valóban lenyűgöző látványosság! Itt találhatók a XVIII.-XIX.-XX. dinasztia uralkodóinak sírjai. Többek között a világ leghíresebb fáraósírja is, melynek feltárása fontos mérföldköve volt az egyiptológia és a régészet tudományának. Tutankhamon, szinte érintetlenül megtalált sírja a valóságban a legkisebb sírok egyike a völgyben található 63 sír közül. Sajnos a sírkamrák nagy részét az elmúlt évezredek során kifosztották, kincseik eltűntek az idő homokjában. De megmaradtak a falakon a lélegzetelállító falfestmények, melyek bepillantást engednek az ókori Egyiptom hitvilágába épp úgy, mint magasminőségű képzőművészetébe.

Az előadás során a méltán világhírű thébai nekropolisz legszebb és legérdekesebb királysírjaival ismerkedünk…

Az előadás helyszíne:

FSZEK Boráros téri Könyvtár

1093 Budapest, Boráros tér 2.

Az előadás időpontja:

2024. február 26.

15:30 – 17:00 óra

A programon a részvétel ingyenes.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

Kattints a post értékeléséhez!
[Összesen: 0 Átlag: 0]