Míg Egyiptom lakosságának kilencven százaléka muszlim, nincsenek konkrét törvények arra vonatkozóan, hogy az egyiptomi nőknek hogyan kell öltözniük. A legtöbb nő azonban szerényen öltözködik, és hidzsábbal (fejkendővel) takarja be a haját. 

Egyes nők teljes hosszúságú, abaya néven ismert kabátot viselnek szokásos ruháik felett – legyen szó farmerről és blúzról, vagy hagyományosabb kaftánruháról. Még ha a nők úgy döntenek is, hogy nem viselnek abayát, akkor is hajlamosak a lehető legtöbb bőrt letakarni, és a bő szabású ruhákat részesítik előnyben, amelyek elrejtik testalkatukat. 

A legtöbb férfi inkább nyugati stílusú ruhát visel, rövidnadrág és póló helyett inkább nadrágot és rövid ujjú inget választ. Néhány férfi azonban hagyományos fehér/szürke/barna színű gallabéját vagy kaftánt visel napközben, vagy alkalmanként.

A gyerekek is megválaszthatják, mit viselnek. Általában nyugati stílusú ruházatot viselnek, de viselhetnek hagyományos ruhát bulikon, családi összejöveteleken és más különleges alkalmakon. 

Kattints a post értékeléséhez!
[Összesen: 0 Átlag: 0]